Könnyen szerelhető

DSCN3096

A napelemek rögzítése, szerelése alkalmával érdemes valóban high-tech, kiváló minőségű anyagokkal dolgozni, mert hiszen a rendszert nem egy-két évre tervezzük. Egy körültekintően szerelt napelemrendszer évtizedekig a helyen maradhat, kinek lenne kedve évente nagyjavításokat eszközölni az úgysem olcsó rendszeren. Ezért fokozottan időjárásálló, tartós rögzítéseket és szereléseket kell alkalmazni. Csak hosszú távon is rozsdamentes rögzítéssel, alumíniummal és rozsdamentes acél rögzítési elemeket használunk tetőn.

Galvanizált vagy horganyzott vas kezelés és ellenőrzés nélkül 5-15 év után korrodálódik, így tetőre (ahol rendszeres ellenőrzésük nehezen biztosítható) az ilyen rögzítési megoldást nem javasoljuk.

A napelemek helye az épületek esetében a tetőn ideális vagy a földön rögzítve. A Magyarországon ideális 30-40 fokos dőlésszög kialakítása vízszintes felületeken megfelelő alépítmény nélkül nem lehetséges. Ennek árával is kalkulálni kell. Legjobb esetben van megfelelő tájolású ferde tető, így azokra kényelmesebben, gazdaságosabban felszerelhetők a napelemek.

Napelem rögzítési anyagok állandóan raktáron: Nyíregyháza telephelyen.