Mindenhol működik!

Műhold

Alig van a földön olyan hely, ahova ne kopogtatott volna be a civilizáció, mégis számtalan olyan területe van mindennapi életünknek, ahova nem ér el a villamos energiahálózat. Elég, ha csak a vasárnapi piknikre gondolunk, máris nélkülözni kell kedvenc szórakoztató berendezéseink többségét, hiszen nincs konnektor, csak több-kevesebb ideig kitartó akkumulátorok, elemek.

A terepen dolgozó szakemberek hasonló korlátokba ütköznek a drága berendezések működtetése kapcsán, az energiaszolgáltatás infrastruktúrája igenis határokat szabhat tevékenységeinknek.

Igazi űrtechnológia

Az űrtechnológia fejlődésével előtérbe került a napelem. Az űrben az állandó napsütés egyben állandó energiaforrás. Kézenfekvő tehát a napelemek használata, már gyermekkorunktól fogva megszokott látvány a napelemkonzol mindenfajta műholdak nyúlványaként.

A másik gazdaságos lehetőséget azok a helyek jelenthetik a napelemek bevetésére, ahol a hálózati energiaellátás bekötése akadályokba ütközhet. Például a falvaktól távol eső tanyák, gazdaságok, vagy a tengeri szigetek. ilyenkor természetes, egyszerűbb és olcsóbb a napelemek használata, mint az ellátó energiahálózat kiépítése.

Mindennapi fogyasztási cikkeink között is találhatók olyan kütyük, melyek már régóta napelemmel működnek. Ilyenek a mára teljesen hétköznapinak számító számológépek, kalkulátorok, melyekben soha sem kell elemet cserélni… Milyen kényelmes megoldás!

Olcsó energiaforrás

Napjaink enegiaár-robbanása sokak számára látótérbe sodorta a napelemes rendszerek használatának lehetőségét. Egyszeri beruházással megelőzhetők a későbbi energiaszámlák, melyek miatt egyre jobban fáj a fejünk. A technika fejlődésével megjelentek azok a hatásfokjavító és kiegészítő berendezések, melyek már a mindennapi használathoz is elérhetőek. Különböző inverterek, töltésvezérlők között válogathat, aki hasonló rendszereket tervez megvalósítani  otthonában vagy munkahelyén.

A napelem felhasználása a közeljövőben robbanásszerűen terjedhet. Műszaki megoldások sora működik napelemmel, gondolunk itt a napjainkban divatos autók, jelzőberendezések, kerti lámpák, tengeri jelzőbólyák, mobiltelefon töltők, forgalomirányító rendszerek működésére.

Mert bár sok minden történhet, de annyi bizonyos, hogy honlap is felkel a nap…

Állandó napelem készlet raktárunkban: Nyíregyháza telephely