Hálózatra tápláló napelemes rendszerek

hálózatra tápláló napelemes rendszer

Hálózatra visszatápláló napelemes rendszer.

A napelemek közvetlenül villamos áramot állítanak elő, amelyet inverter segítségével alakítunk át 230V-os feszültséggé. Az inverter szinkronüzemben táplálja a meglévő hálózatra az általunk előállított áramot. A hálózatra visszatápláló napelemes rendszerben akkumulátor nincs. A napelemes rendszer a meglévő villamos hálózattal párhuzamosan üzemel. Ez azt jelenti, hogy amennyiben napelemeink kevesebb energiát termelnek mint amennyi éppen az aktuális fogyasztás akkor a meglévő hálózattal párhuzamosan működünk.

Ha többletet állítunk elő, akkor azt a hálózatra tápláljuk vissza melynek mérését egy oda-visszamérő óra végzi. Ezt a visszatáplált energiát az áramszolgáltató köteles átvenni törvényi kötelezetséggel. A betáplált többlet energiát lehetőségünk van a későbbiekben elhasználni. A helyi áramszolgáltatóval szaldós elszámolási mérést alkalmazunk, ami azt jelenti hogy az éves szinten elfogyasztott és a betermelt energia különbségét kell csak kifizetni. Amennyiben a szaldó pozitív (többet termelünk mint amennyit fogyasztunk) a betermelt többlet energiáért fizetendő díj, a vételezési energia díjának 85%-a. Ezzel a módszerrel, megfelelő méretezés mellett az ingatlanunk egész évi áramfogyasztását fedezhetjük.

Mivel a rendszerben mozgó alkatrész és akkumulátor nincs, a meghibásodási essély nagyon kicsi. A napelem gyártók éppen ezért vállalnak 25 év garanciát a termékeikre. Ezért egyszeri beruházással, hosszútávon karbantartásmentesen biztosíthatja elektromos áram igényét.

A bal oldali menüben a termékek kategóriában komplett rendszereket talál árakkal együtt.